History

Δείτε τις παρουσιάσεις από τις προηγούμενες διοργανώσεις του Business Finance in Action.

2023

Business Finance in Action

Η ετήσια συνάντηση των Οικονομικών Διευθυντών για την ανταλλαγή καλών πρακτικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Business Finance in Action

Το 3ο συνέδριο Business Finance in Action πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο OTE Academy, με τη συμμετοχή ομιλητών από πληθώρα κλάδων και την παρουσία άνω των 200 οικονομικών στελεχών.

Στο επίκεντρο των ομιλιών, οι βέλτιστες πρακτικές στην οικονομική διοίκηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομικής λειτουργίας, η βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας, ο σχεδιασμός επιτυχημένων εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και η συμβολή των ανθρώπων ως κοινωνών του οράματος, σε κάθε έργο εταιρικού μετασχηματισμού.

Κοινός παρονομαστής, η αναβάθμιση και διεύρυνση του ρόλου του Οικονομικού Διευθυντή, το πώς ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις και πώς συμμετέχει πλέον στρατηγικά στην υποστήριξη της ανάπτυξης, εμπνέοντας πνεύμα συνεργασίας σε όλο τον οργανισμό. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας για τους CFOs.

Αναφορικά με τις περιόδους μεγάλων αλλαγών στις εταιρείες, τονίστηκε η σημασία της ανοιχτής επικοινωνίας με το προσωπικό κατά τη διαδικασία εξαγοράς, αλλά και η ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε τομέα της επιχείρησης, κατά τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ομοίως, ειδικά για τα μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα του σωστού αρχικού σχεδιασμού και των ξεκάθαρων στόχων, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για διαρκή διαδικασία.

Ξεχώρισαν, ως θεματολογία, η βιωσιμότητα και πώς αυτή ενσωματώνεται στη στρατηγική, αξιοποιώντας τη διατμηματική συνεργασία, η διαχείριση κεφαλαίου κίνησης στις σύγχρονες συνθήκες και η βελτιστοποίηση κόστους, η σημασία του agility και της ανάλυσης δεδομένων στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και η ανάγκη για συνεχή, στενή παρακολούθηση της απόδοσης νέων έργων, ώστε να αποφευχθούν επιπόλαιες κινήσεις.

Παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα case studies για το πώς πέρασαν από τη ζημία στην κερδοφορία νέα εταιρικά projects, χωρίς να απειληθεί η ανάπτυξη, αλλά και ποια σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία υιοθετήθηκαν επιτυχώς, προκειμένου να ενισχυθεί η απόδοση του οργανισμού. Επίσης, πώς μεμονωμένα έργα αυτοματοποίησης οδήγησαν στη δημιουργία κουλτούρας αναθεώρησης διαδικασιών, σε όλο το εύρος της εταιρείας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ). Χορηγός του 3ου Business Finance in Action ήταν η ΔΕΠΑ και Υποστηρικτής το Instacar. Την τεχνική κάλυψη ανέλαβε η Coneq, ενώ χορηγός venue ήταν η OTEAcademy.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του FinancePro.

Download Presentations

Business Finance in Action! 2023

2022

Business Finance in Action

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το ψηφιακό συνέδριο “Business Finance in Action!” παρουσίασε case studies περισσοτέρων από 30 CFOs που εκπροσωπούσαν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οικονομικοί διευθυντές και τα στελέχη οικονομικών τμημάτων και λογιστηρίων επιχειρήσεων που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συνέδριο, έγιναν αποδέκτες χρηστικής γνώσης που αφορούσε σε λεπτομέρειες για το έργο συναδέλφων τους από άλλες επιχειρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που εκτείνονταν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Αποδοτικότητα, μέχρι τη Στρατηγική και την Ανάπτυξη.

Μέσα από τις παρουσιάσεις των case study, αναδείχθηκε ο νέος ρόλος της Οικονομικής Διεύθυνσης και δη σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με αυξανόμενη πολυπλοκότητα και διάδραση, ενώ υπογραμμίστηκε πως ο σύγχρονος Chief Financial Officer (CFO) βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης κεντρικών αποφάσεων, συμβάλλοντας στην επεξεργασία, την διαμόρφωση και εν τέλει την υλοποίηση μιας συνεκτικής επιχειρηματικής στρατηγικής με απώτερο σκοπό την ασφαλή εισαγωγή της στην επόμενη ημέρα του επιχειρείν.

Διαβάστε τα βασικά συμπεράσματα του 2ου Business Finance in Action, καθώς και αποσπάσματα από τις ομιλίες εδώ.

Download Presentations
2021

Business Finance in Action

Smart Financial Practices for Businesses

30+ βέλτιστες πρακτικές αναδείχθηκαν στο «Business Finance in Action!»

Ευελιξία, Καινοτομία και Ανθεκτικότητα,
τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης Οικονομικής Διεύθυνσης

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, μέσα σε μια βραδιά σκίστηκαν όλα τα business plan και κάθε επιχείρηση χρειάστηκε αμέσως να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Οι Οικονομικές Διευθύνσεις κλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπονήσουν διαφορετικά σενάρια και να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις για να ξεπεράσουν τους κινδύνους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Μερικές από τις καλύτερες πρακτικές παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 26 Μαΐου, στο πρώτο συνέδριο «Business Finance in Action!» που διεξήχθη ψηφιακά, υπό την αιγίδα του ΣΕΣΜΑ.

Τα περισσότερα από 30 case studies που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο αφορούν σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού (accounting automation, RPA, Business Intelligence, κεντρικοποιημένα λογιστήρια, shared services centers, cloud κ.λπ.), πρωτοβουλίες βελτίωσης του cashflow, συμβολή της οικονομικής διεύθυνσης σε επιτυχημένα M&A, επίκαιρες πρακτικές business continuity και risk management στο πλαίσιο της πανδημίας, καθώς και πρακτικές λύσεις procurement, cost modeling και outsourcing, ενώ αναδείχθηκε η ευεργετική επίδραση του diversity στην κερδοφορία.

Οι ομιλητές στην πλειοψηφία τους ήταν Οικονομικοί Διευθυντές μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων που ηγούνται στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

Χορηγοί ήταν οι εταιρείες Accenture, Deloitte και DIS. Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η Citrix.

Download Presentations